Zprávy & tiskové zprávy

Aktuální výhled k možnostem odpadového hospodářství a využití odpadů

Aktuální výhled k možnostem odpadového hospodářství a využití odpadů

Ing. Petr Havelka, ČAOH - 27.02.2017 (přečteno 1873x)

Nový zákon o odpadech dle prohlášení ministra Brabce již v tomto volebním období nebude schválen. Naopak lze v letošním roce očekávat schválení nových evropských odpadových směrnic respektujících balíček k oběhovému hospodářství.

To jsou dvě hlavní skutečnosti, které aktuálně ovlivňují další budoucnost odpadového hospodářství v České republice. Jaké jsou tedy nyní možnosti, jak mohou odpadové firmy a původci odpadů zlepšovat nakládání s nimi? Na co se mohou odpadové firmy nyní orientovat?

Jsou již teď reálné možnosti navýšení materiálového, ale i energetického využití odpadů? Pokud ano, jaké to jsou?

Poměrně podstatnou novinkou je také proběhlá novela vyhlášky č. 294/2005 Sb., o které je již mediálně známé, že odpadové společnosti kvůli ní musely pozastavit plánované projekty na nové moderní třídící linky na komunální odpady. Vyhláška jde tedy v praxi proti lepšímu naplňování odpadové hierarchie.

Kde je podstata problému a lze nastalou situaci nějak řešit? Na všechny tyto otázky se pokusí odpovědět aktuální prezentace Ing. Petra Havelky z České asociace odpadového hospodářství, kterou uslyšíte 12. dubna 2017 na konferenci Energetické využití odpadů a odpady z energetiky.

Zpět

Další články:

nahoru
 
zavřít

Chcete poslat aktuální informace a programy konferencí?

Maximálně 6x za rok Vám do emailu zašleme podrobnosti.




Odeslat

Váš email je u nás v bezpečí, nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

show