Nákup energií prostřednictvím energetické burzy

Ing. Jaroslav Severin - 08.03.2018 (přečteno 2614x)

Nákup energií prostřednictvím energetické burzy POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE, a.s. (PXE) – Ing. Jaroslav Severin

Hlavním cílem přednášky je seznámit posluchače s fungováním energetické burzy PXE a představit možnosti nákupu elektřiny a zemního plynu na burzovní platformě pro konečné zákazníky (www.pxeaukce.cz).

V rámci přednášky budou porovnány nejčastěji používané varianty pořízení energií. Zájemcům o nákup energií prostřednictvím burzy PXE bude vysvětlen celý proces krok za krokem - od podpisu smluvní dokumentace, přes burzovní aukci až po zahájení dodávky novým dodavatelem. Dále bude v rámci přednášky probrán vývoj ceny elektřiny a navrženy možné způsoby obrany proti rozkolísanému cenovému vývoji.

Klíčová slova: nákup energií, energetická burza, aukce, postupný nákup, fixní cena, koeficient

Ing. Jaroslav Severin

Jaroslav Severin vystudoval Provozně ekonomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně. Před působením na burze POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE, a.s. působil téměř patnáct let v oblasti nákupu a prodeje elektřiny koncovým zákazníkům ve dvou společnostech s významným tržním podílem na českém energetickém trhu.

Další informace a podrobnosti k Nákupu energií prostřednictvím energetické burzy uslyšíte od Ing.Jaroslava Severina ze společnosti POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE, a.s. (PXE)   ve středu 11. dubna 2018 na semináři Energetické úspory v malých a středních podnicích.

POWER EXCHANGE CENTRAL EUROPE, a.s.
Rybná 14 | 110 05 Praha 1 | Czech Republic
www.pxe.cz, www.pxeaukce.cz