Zprávy & tiskové zprávy

KNX umožní vysoké úspory energií i v podnicích

KNX umožní vysoké úspory energií i v podnicích

Ing. Josef Kunc - 14.02.2018 (přečteno 2044x)

KNX umožní vysoké úspory energií i v podnicích

KNX systémové instalace nejsou určeny k řízení technologických procesů, avšak mohou s některými z nich účinně spolupracovat. A to často v oblasti využívání nadbytečného tepla, ale především při udržování optimálních pracovních podmínek v jednotlivých částech podniků, ať již se jedná o výrobní a další provozní prostory nebo o kancelářské části objektů. Pro každou část podniku lze stanovit odlišné podmínky, a přesto společná KNX instalace snadno zvládne jejich zajištění. Ovšem vždy za předpokladu, že všechny technologické celky určené pro řízení funkcí budovy, budou komunikovat a spolupracovat s celkovou systémovou instalací.

Jelikož systém KNX je jediným celosvětově normalizovaným systémem pro řízení funkcí v budovách, jakými je osvětlení, vytápění, klimatizace, ventilace, stínění atd., je také celosvětově nejvyužívanějším systémem pro řízení všech funkcí budov. A protože se jedná o decentralizované prvky určené pro různá specifická použití, celá KNX instalace je sestavena vždy jen z jejich potřebného počtu – jedná se o plně stavebnicový systém. Pro každý objekt je nutné nejdříve stanovit požadavky a podmínky pro jeho využívání a následně lze sestavit a naprogramovat skutečně optimální instalaci, která zajistí minimalizaci spotřeby energie při co nejpříjemnějších pracovních podmínkách.

Další informace a podrobnosti k základu chytré obce či města je chytrá KNX instalace uslyšíte od Ing. Josefa Kunce ze KNX národní skupiny České republiky, z. s.  ve středu 11. dubna 2018 na semináři Energetické úspory v malých a středních podnicích.

Zpět

Další články:

Chcete dostat jako první vždy aktuální programy konferencí? Pošlete nám Váš e-mail a my Vám je zašleme.



Odeslat

Váš email nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

nahoru
 
zavřít

Chcete poslat aktuální informace a programy konferencí?

Maximálně 6x za rok Vám do emailu zašleme podrobnosti.




Odeslat

Váš email je u nás v bezpečí, nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

show