Zprávy & tiskové zprávy

Úspory jako hlavní benefit aneb tok energií pod kontrolou

Úspory jako hlavní benefit aneb tok energií pod kontrolou

Landis + Gyr - 27.02.2017 (přečteno 1566x)

e-PointENERGY- je komplexním a účinným systémem pro sledování a řízení spotřeby energií dle sjednaných diagramů, určování toku energií a energetické účinnosti výroby a technologií.

Zajišťuje rychlou návratnost investice a vysokou užitnou hodnotu respektující potřeby zákazníka při růstu či obnově výrobního i nevýrobního podniku. Respektuje legislativu a potřeby zákazníků s podporou energetického managementu dle ISO 50001 a s trvalým inovačním procesem.

Hlavní rysy 

  • Optimalizace a dodržování sjednaných odběrových diagramů energií(zemní plyn, teplo, elektřina) bez penále s minimálními zásahy do výrobních procesů.
  • Snižování fixní platby za vyhrazené energie.
  • Snižování spotřeby energií a hledání dalších úspor, identifikace abnormality v odběrech, snižování energetické náročnosti.
  • Popis toků energií, návaznost s výrobními daty (sortimentu, množství, atd.) a fakturačními systémy.

Benefity

  • Synergie úloh regulace a monitoringu spotřeby energií dle sjednaných odběrových diagramů s dálkovými odečty spotřeby energií koncových odběratelů-bilance nákupu/ výroby/ distribuce/ ztrát/ prodeje.
  • Podružné spotřeby energií (náhrada rutinních činností), provozní hodnoty (teploty, tlaky, binární stavy technologií, místních automatik a regulátorů), regulační úlohy pro jednoduchou automatizaci.
  • Dodávky, montáž a servis měřičů energií (elektrické energie, zemního plynu, vody, tepla a chladu, stlačeného vzduchu) včetně komunikace.
  • Zvyšování spolehlivosti dodávky, vyhledávání příčin výpadků při událostech v distribučních sítích elektrické energie.

Webový portál s integrovanou datovou službou GSM pro přenos dat, archivaci a vizualizaci dat z měřičů energií.

  • přehledné zobrazení energií, případně výrobních údajů v požadovaném  období či časových řezech ¼ hod, hod, den, 7dní, měsíc, rok pro aktuální, kumulativní, fakturační hodnoty a trendy.
  • Dílčí / porovnávací bilance jednotlivých provozoven/ závodů.
  • Evidence produkce = tonáž/sortiment-receptura s časovým razítkem, pro zobrazení a stanovení ukazatelů energetické náročnosti v souběhu s naměřenými hodnotami spotřeb energií a např. venkovní teplotou.
  • Přenos dat z měřičů energií Ethernetem či poskytování GSM datových služeb (ve spojení s nadnárodním poskytovatelem) včetně servisu a provozního dohledu.

 

To vše a mnohem více se dozvíte v úterý 11. dubna 2017
od Ing. Milana Švece ze společnosti Landis+Gyr, která je partnerem konference Energetické úspory v malých a středních podnicích.

 

Zpět

Další články:

Chcete dostat jako první vždy aktuální programy konferencí? Pošlete nám Váš e-mail a my Vám je zašleme.



Odeslat

Váš email nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

nahoru
 
zavřít

Chcete poslat aktuální informace a programy konferencí?

Maximálně 6x za rok Vám do emailu zašleme podrobnosti.




Odeslat

Váš email je u nás v bezpečí, nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

show