Zprávy & tiskové zprávy

Kotlíkové dotace v Královéhradeckém kraji na Teplárenských dnech

Kotlíkové dotace v Královéhradeckém kraji na Teplárenských dnech

Mgr. Pavel Kavalír - 11.04.2016 (přečteno 2256x)

První kolo rozdělování kotlíkových dotací v Královéhradeckém kraji je za námi, už nyní se však chystá výzva další. Vyhlášena bude v polovině září letošního roku a žadatelé se mohou připravovat už s předstihem. Kotlíkové dotace v Královéhradeckém kraji se budou prezentovat mimo jiné i v rámci Energetického fóra & Teplárenských dnů v Hradci Králové, a to 14. dubna 2016. Poradenské pracoviště zde bude k dispozici od 9:00 do 15:00 hodin.

O příspěvek ve výši až 127 tisíc korun na nový kotel mohou žádat obyvatelé kraje, kteří vlastní rodinný domek. Na výměnu kotlů bude pro roky 2016 a 2017 vyčleněno pro KHK až 200 milionů korun. Dotace bude lidem poskytnuta na výměnu nevyhovujícího kotle na tuhá paliva za kotel na pevná paliva, tepelné čerpadlo, nebo za plynový kondenzační kotel. Celková částka jednotlivých projektů na výměnu nesmí přesáhnout 150 tisíc korun. Konkrétně může být proplaceno 70 % v případě pořízení kotle spalujícího pouze uhlí, 75 % v případě plynového kondenzačního kotle a kombinovaného kotle (uhlí + biomasa) a 80 % v případě tepelného čerpadla, příp. kotle pouze na biomasu. Podpora může být navýšena o 5 % v případě, že je výměna kotle realizována v obci, která byla označena jako prioritní území.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France. Teplárenských dnů se za Královéhradecký kraj zúčastní radní pro oblast investic Josef Dvořák a radní pro životní prostředí Jan Tippner.

Královehradecký kraj

Zpět

Další články:

Chcete dostat jako první vždy aktuální programy konferencí? Pošlete nám Váš e-mail a my Vám je zašleme.



Odeslat

Váš email nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

nahoru
 
zavřít

Chcete poslat aktuální informace a programy konferencí?

Maximálně 6x za rok Vám do emailu zašleme podrobnosti.




Odeslat

Váš email je u nás v bezpečí, nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

show