Zprávy & tiskové zprávy

Paradoxy současnosti, úspory a inovace

Paradoxy současnosti, úspory a inovace

Jiří Lelek - 21.03.2016 (přečteno 1755x)

Je paradoxem dnešní doby, že nároky moderního člověka na uspokojení důležitých životních potřeb neustále rostou, život si v dnešní době umíme je těžko představit bez moderních technologií jako mobilní telefon, čidla, čipy, inteligentní hodinky a systémy atp. Nemůžeme se dočkat internetu věcí, virtuální reality a aut, která nás dovezou na místo bez našeho dohledu, zkrátka bez věcí a věciček, které dělají život pohodlnější, veselejší a někdy i zdravější.

Přesto je stále oblast, ve které využíváme a dle mého se zbytečně držíme zastaralých technologií, a tím je jednoznačně temperování vnitřního prostředí budov. Je to prostředí, v němž trávíme značnou část našeho produktivního života, tj. pracoviště, kanceláře, úřady, školy a další, kde stále používáme k vytápění kotle a radiátory a naopak k chlazení klimatizaci. Tedy technologie velmi staré, dávno překonané a navíc, co se vlastností jejich užívání týče, i nevhodné a zdraví škodlivé. Zcela tragicky neefektivní a drahé, pokud bych si mohl dovolit přirovnání z oblasti informačních technologií …tak jej ani nenaleznu.

Diskuse na toto téma proběhne dne 13. dubna v Novém Adalbertinu v Hradci Králové na konferenci Energetické úspory v malých a středních podnicích. 

iClima s.r.o.

Zpět

Další články:

Chcete dostat jako první vždy aktuální programy konferencí? Pošlete nám Váš e-mail a my Vám je zašleme.



Odeslat

Váš email nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

nahoru
 
zavřít

Chcete poslat aktuální informace a programy konferencí?

Maximálně 6x za rok Vám do emailu zašleme podrobnosti.




Odeslat

Váš email je u nás v bezpečí, nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

show