Zprávy & tiskové zprávy

Možnosti využití tepelných čerpadel a zpětného využití tepla v komunálních objektech

Možnosti využití tepelných čerpadel a zpětného využití tepla v komunálních objektech

Ing. Ivan Škop, - 03.04.2018 (přečteno 1885x)

Firma Carrier se zabývá již 116 roků vývojem a produkcí klimatizačních zařízení od malých mobilních jednotek, přes běžné klimatizační splitové systémy, chladiče kapalin, tepelná čerpadla až po absorpční či turbokompresorové chladiče výkonů v řádech megawatt chladicího výkonu.

V současné době je požadavek uživatelů jak na zvyšování komfortu prostředí, tak na úspory provozních nákladů na zajištění jak chlazení, tak vytápění vnitřních prostorů či přípravu teplé vody. Vývoj produktů Carrier vychází vstříc těmto požadavkům a některé příklady možných využití je součástí přednášky. Zaměření bude na tepelná čerpadla jak vzduch/voda, tak voda/voda odpovídajících výkonů, tak možnost využití zpětného získávání tepla z těchto procesů.

Cílem přednášky je seznámení s technickými možnostmi ekonomického chlazení či vytápění komunálních objektů včetně možnosti využití zpětného využití tepla. V rámci přednášky bude presentováno porovnání variant ohřevu či chlazení vnitřních prostor s využitím odpadního tepla.

Klíčová slova: klimatizace, tepelné čerpadlo, zpětné využití tepla, ohřev TUV, desuperheater

Přednášející: Ivan Škop vystudoval ČVUT v Praze - stroje pro potravinářský průmysl a tepelná technika. Před rokem 1993 pracoval jako projektant vytápění a procesních technologií. Od roku 1993 pracuje ve firmě Carrier, v současné době konkrétně AHI Carrier CZ, která je generálním dovozcem zařízení Carrier v České republice. Působí na pozici technické podpory jak pro servisní činnost, tak pro projektanty či servisní techniky spolupracujících organizací.

AHI CARRIER CZ s.r.o.
Stýblova 253/13
149 00 Praha 4 – Chodov

Telefon: +420 212 812 030
E-mail:info@ahi-carrier.cz
www.ahi-carrier.cz

Zpět

Další články:

Chcete dostat jako první vždy aktuální programy konferencí? Pošlete nám Váš e-mail a my Vám je zašleme.



Odeslat

Váš email nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

nahoru
 
zavřít

Chcete poslat aktuální informace a programy konferencí?

Maximálně 6x za rok Vám do emailu zašleme podrobnosti.




Odeslat

Váš email je u nás v bezpečí, nebude předán 3. osobám, ani 3. stranám.

show