Energetická optimalizace osvětlovacích systémů

Ing. Jaroslav Polínek - 27.02.2018 (přečteno 2215x)

Energetická optimalizace osvětlovacích systémů

Přednáška seznamuje posluchače s provozními, energetickými a kvalitativními parametry stávajících osvětlovacích systémů v průmyslových halách. Tzn. systémů, které využívají původní osvětlovací technologie jako jsou výbojková svítidla nebo různé typy zářivkových svítidel. Výklad je primárně zaměřen na energetické parametry. Dále přednáška popisuje způsoby provozně-energetické optimalizace použitím LED technologie, řízení osvětlení, adaptace systémů na provozní podmínky včetně aplikace energetického managementu prostřednictvím monitoringu. V závěru přednášky je provedeno srovnání provozních nákladů stávajících a nových osvětlovacích systémů a předpokládané návratnosti investic podle provozní doby a je uveden reálný praktický příklad. Je zde zmíněna i možnost využití metody EPC, tj. systému garantovaných úspor.

Přednášející: Ing. Jaroslav Polínek

Další informace a podrobnosti k Energetické optimalizaci osvětlovacích systémů uslyšíte od Ing.Jaroslav Polínek ze společnosti AKTÉ spol.s r.o.​ ve středu 11. dubna 2018 na semináři Energetické úspory v malých a středních podnicích.

AKTÉ spol.s r.o.
nám.T.G.Masaryka 1280