Ing. Jakub John, ředitel a předseda představenstva VIA ALTA a.s. Ing. Jan Čermák – manažer pro výzk - 26.02.2018 (přečteno 2266x)

V České republice se každý rok vyprodukuje více než 2,5 milionu tun biologicky rozložitelného odpadu. Technologická linka, která využívá nízkopotencionálního fermentačního tepla, zajišťuje homogenizaci a hygienizaci vstupního materiálu, snížení relativní vlhkosti a tvarovou úpravu tak, aby mohl být výstup přímo využitelný ve spalovacích energetických zařízeních.

Technologie MULTIFERM přináší původcům, zpracovatelům biologicky rozložitelných odpadů a energetickým provozům nejen možnost výroby paliva s fyzikálními a chemickými parametry vhodnými pro přímé energetické využití v průmyslovém měřítku, ale také kvalitní organické hnojivo. Jde o vhodnou alternativu klasickému kompostování, případně zpracování biologicky rozložitelného odpadu vyhovující platné a předpokládané budoucí environmentální legislativě, která dává provozovatelům variantní možnost nakládání s biologicky rozložitelným odpadem a schopnost optimalizovat provoz svého zařízení.

MULTIFERM je technologií, která řeší problematiku využití odpadu, respektive jeho přeměny v materiálově a energeticky využitelný materiál. Společnost VIA ALTA, která poskytuje dodávky v oblasti technologií odpadů a průmyslové ekologie, je původcem technologie a vlastníkem užitného vzoru.

Další informace a podrobnosti k MULTIFERM - technologie pro výrobu paliva pro teplárenské účely z biologicky rozložitelných odpadů uslyšíte od Ing. Jakuba Johna - ředitele a předsedy představenstva VIA ALTA a.s. a
Ing. Jana Čermáka – manažera pro výzkum a vývoj ze společnosti VIA ALTA a.s. ve čtvrtek 12. dubna 2018 na konferenci Energetické využití odpadů a odpady z energetiky

VIA ALTA a.s.
Okružní 963 - 674 01 Třebíč